Wijn Producenten

Cortese Kleine producent in het hart van Barbaresco, één van de topgemeenten in Piemonte.

Cortese

Kleine producent in het hart van Barbaresco, één van de topgemeenten in Piemonte. We zitten inmiddels in de derde generatie van dit mooie familibedrijf. Met zijn Rabajá, een wijngaard van topformaat, absoluut een van de beste producenten van Barbaresco. Leuk om te weten is dat Giuseppe Cortese ook een mooie B&B heeft.

marrio gagliasso

Gagliasso

Familiebedrijf uit La Morra sinds de jaren 60. Vader en zoon, Mario en Luca Gagliasso, dragen zorgen voor traditie in dit moderne en dynamische bedrijf. Ze werken biologisch en hun focus ligt op de productie van Nebbiolo. De totale productie komt niet boven de 100.000  hl per jaar, wat een kwalitatieve productie garandeert. Ook zij beschikken over een fantastisch Agriturismo wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

meran

Meran

Producent uit Bolzano in Süd Tirol. Ze hebben een productie van lokale en internationale druiven. De wijngaarden leveren, met hun ligging op hoogten tussen 500 en 1000 meter, echte bergwijnen. Deze worden gemaakt op een manier waarbij de prijs-kwaliteit verhouding absoluut centraal staat. Werkelijk een fantastisch mooi modern bedrijf waarbij een bezoekje aan de  “enoteca” menig wijnliefhebber doet watertanden…

I Campi

Prestigieus wijnbedrijf uit de buurt van Verona. Ze maken zuivere witte wijnen volgens de lokale traditie met respect voor de natuur.

cortoeadami

Corte Adami

Wederom een familiebedrijf, dit keer uit Soave. Ze hebben een productie van zowel witte als rode wijnen. Allemaal even mooi, waarbij een lage productie voor een hoge kwaliteit zorgt.

26-PRIMO-OMBRA andreola

Andreola

Het betreft hier een topproducent van kwaliteitsprosecco uit Valdobbiadene. De wijngaarden liggen tussen 100 en 500 meter hoog, in het hart van het Prosecco DOCG en de DOC domein. Hiermee garandeert de wijn een fantastische frisheid en aromatische tonen. Alle DOCG wijnen presenteren zich, geheel in stijl, in Italiaanse design flessen.

Mocali land

Mocali

Klein familiebedrijf uit zuidwest  Montalcino. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter. Hier ligt de focus van de productie bij Brunello en Rosso di Montalcino. Naast deze wijngaarden hebben ze er nog een aantal in het zuiden van Toscane, in Maremma, dichtbij de zee. Hier wordt Morellino di Scansano, Vermentino en wijnen met internationale druiven gemaakt. In totaal goed voor circa 40 hectare.

Castello Tricerchi

Castello Tricerchi

Fantastisch Middeleeuws kasteel in het noorden van Montalcino, nu van de familie Squarcia. Ook hier is de productie geconcentreerd op Brunello en Rosso di Montalcino, maar ook de Sangiovese IGT krijgt voldoende aandacht. Alleen al door het kasteel krijgen de wijnen, overigens van een zeer hoge kwaliteit, een prachtig verhaal mee.

bindella

Bindella

In het hart van Montpulciano staat dit oeroude bedrijf met een heel moderne kelder. De familie Bindella is sinds generaties  één van de topproducenten uit deze regio.Kwaliteitswijnen uit de heuvels van Montepulciano waar, naast de traditionele Sangiovese en Colorino, ook andere druiven worden aangeplant zoals Syrah en Sauvignon blanc.

Bocale

Klein familiebedrijf in Montefalco, Umbrie. De familie produceert typische wijnen met inheemse druiven uit de regio, zoals Trebbiano, Spoletino, Montefalco rosso en Sagrantino Montefalco. De Trebbiano Spoletino is een typische lokale witte wijn. Ze maken ook een mooie zoete Passito van de Sagrantino druif.

Mancini

Mancini

De productie van dit kleine familiebedrijf concentreert zich op het gebied van Verdicchio dei Castelli di Jesi. Hun wijngaarden liggen op de heuvels maar wel dichtbij de zee, waar zilte tonen en frisheid worden doorgegeven aan de sprankelende witte wijnen. Prijs-kwaliteit verhouding noemen we hier subliem.

Contesa

Contesa

Het gaat hier om een pareltje uit de heuvels van Pescara uit Abruzzo. De wijngaarden (50 ha) liggen hier op 250 meter hoog. De druiven krijgen overdag voldoende zon om te rijpen en s’ nachts genoeg koelte om frisheid in de druiven te bewaren. Montepulciano d’Abruzzo staat hier centraal wat betreft rode wijnen, Pecorino en Trebbiano voor de witte wijnen. Leuk feitje is dat ze als de “pionier” van de Pecorino worden gezien.

Borgodangelo

Borgodangelo

Familiebedrijf uit Sant’Angelo all’Esca in de buurt van Avellino. Hier is de productie geconcentreerd op de belangrijkste druif van Zuid-Italië, Aglianico. De wijngaarden zijn 400 meter hoog en naast de productie van Aglianico wordt ook heerlijke Greco di Tufo en Fiano di Avellino gemaakt. Het prestigepaard uit de regio is Taurasi DOCG, welke meerdere, nationale en internationale, prijzen heeft gewonnen.

Primitivo del Salento

Piuma

Bedrijf uit Manduria, gelegen in de hak van Italië,  waar een groot aantal hectare voor de productie van Primitivo del Salento wordt aangewend. Ondanks een grotere productie, worden hier goede wijnen gemaakt, en dat mag zeker gezegd worden.

Biancardi

Biancardi

Hierbij presenteer ik een biologische producent van kwaliteitswijnen uit Puglia. De wijngaarden zijn in de buurt van Cerignola niet ver van de zee. Vooral met Primitivo en Nero di Troia worden hier wijnen van hoge kwaliteit gemaakt met elegantie en veel karakter.

Generazione Alessandro

Generazione Alessandro

Dit dient even goed te worden uitgelegd: het gaat om een bedrijf waarin meerdere generaties actief zijn: twee neven en een nicht (Benedetto, Anna en Benedetto) maken samen met hun drie vaders wijnen op en rond de vulkaan Etna. Dit vormt de perfecte combinatie van ervaring en traditie van de ouders enerzijds met de innovatie en dynamiek van de jongeren anderzijds. Generazione Alessandro  maakt Etna Bianco en Etna Rosso.  Hetzelfde bedrijf produceert, onder de naam Alessandro di Camporeale, ook wijnen rondom Palermo, waar de focus meer op Cataratto, Grillo en Nero d’Avola uit de heuvels ligt.

 

 

  • juli 11, 2021